web radio

00:00:00

03/07/22

Μεταγραφές Μπάσκετ Ευρωλίγκα: 3 ελεύθεροι σουτέρ!!!

 Είμαστε 3/7 με παίχτες να κλείνουν δεξιά και αριστερά. Ακόμα και στην Ασία κλείνουν παίχτες. Η φημολογία πάει και έρχεται αλλά και η παπάτζα το ίδιο. Η ζέστη ανεβαίνει και ο κόσμος αδημονεί. Αλλά υπάρχουν άραγε σουτέρ ελεύθεροι στην αγορά ? Εγώ λέω ίσως, ναι μεν αλλά κάτσε να δούμε...

 

 


Nik Stauskas

Έχει παίξει Μπασκόνια αρα έχει Ευρωπαϊκή εμπειρία και δη από Ευρωλίγκα. Κάποιοι αμφισβητουν τις αμυντικές του ικανότητες. Λάθος θα πω εγώ αν και επιθετικά ειναι καλύτερος. Στη g league φέτος έκανε πολλά ρεκορ όπως στις 2/3 που έβαλε 38 πόντους σε ένα ημίχρονο. Αρκετές ματσάρες αλλά γενικά δε βλέπω ιδιαίτερα g league. Ομως και στην Ευρωλίγκα είχε κάνει ματσάρες. Ο Stauskas είχε 9,0 πόντους μέσο όρο σε 20.30” μέσο όρο συμμετοχής σε 22 παιχνίδια, σουτάροντας με 42%. Αυτά μονο άσχημα στατιστικά δεν ειναι. Αλλά τότε γιατί έφυγε ? Κάποιος θα πει οτι οι 1,6 assist και τα 2,1 rebound είναι το κριτήριο. ΟΚ το ξέρουμε οτι δεν ειναι τοπ δημιουργός η αμυντικός. Από την άλλη όμως δεν ειναι ουτε pg ούτε τρυπα στην άμυνα. Από την άλλη εκείνο το αχρείαστο/ακατανόητο φάουλ στο τέλος πάνω στον Καμπάτσο που η Μπασκόνια έχασε το ματς ίσως ήταν η αιτία που δεν ξαναγύρισε Ευρώπη. Ο λοχί...ε προπονητής του, δεν του το συγχώρεσε πάντως.            


 

Fletcher McGee

Στα 25 του έγινε ευρέως γνωστός στην Ελλάδα από τις φήμες που τον ήθελαν στόχο του Ρικ Πιτίνο, όταν ήταν προπονητής του ΠΑΟ. Στα κολλέγια είχε ξεκινήσει καυτά και είχε κάνει μεγάλα ματς κατα καιρούς. To 2019 στα 22 του ξεπέρασε το ρεκόρ των JJ Redick, Stephen Curry, καιTravis Bader που είχαν 504 τρίποντα στον πρώτο γύρο του NCAA. Βέβαια τώρα ειναι 25 και έχει 3 σεζόν σε Obradoiro, Buducnost και Studentski Centar. ΟΚ καταννοώ οτι μιλάμε για συνεχή πτώση στην καριέρα του. Από την άλλη ειναι νεος και με σωστή καθοδήγηση ίσως να μπορούσε να βρει ένα ρόλο σε πιο πάνω level. Δεν ειναι οτι ειμαι τρελλός fan του όμως -θέλω να πιστεύω- είμαι δίκαιος. Ο χρόνος και οι επιλογές λιγοστεύουν για να προσπερνάς έναν σουτέρ που ποτέ δεν έπεσε από 35% στο τρίποντο. 13 πόντοι 2 rebound και 1,3 assist (πηγή: Proballers.com) είχε με την τελευταία ομάδα του. Οχι οτι τα stats λένε πάντα την αλήθεια!



Michael Roll

Στα 35 προς 36 είναι μεγάλος πια. Αλλά έχει veteran leadership. Ειναι ένας παίχτης για ένα ποιοτικό 10λεπτο. Όσοι τον είδαμε φέτος στην Karsiyaka είδαμε οτι έβγαλε ποιότητα. Ο παίχτης ειναι γνωστός στο ευρύ κοινό. 11,1 πόντοι 3,9 rebound και 1,2 assist φέτος. Στη σειρά με την ΕΦΕΣ όμως είχε στο ένα παιχνίδι 6 πόντους, στο άλλο 17 και στο 3ο 20. Αυτό ειναι ένα δείγμα οτι σίγουρα δεν ξέχασε το μπάσκετ. Κάποιοι θα τον πουν γέρο αλλά η ουσία ειναι μια: Είναι χεράς! Σε όποια κατάσταση θα το στάξει. Τι να λέμε τώρα ? Στα ίδια παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε 3/5 τρίποντα, 4/7 και 0/4 αντίστοιχα. Δείγμα οτι και το 41,5% σύμφωνα με το proballers.com δεν ειναι με λίγες εκτελεσμένες προσπάθειες. Ο Sarica ειναι προπονητής που τον αξιοποίησε άψογα ακόμα και στην άμυνα. Γιατί όχι και ένας άλλος coach στην El ?


No comments:

Post a Comment

Αφήστε σχόλιο

Λευτέρης Μαντζούκας συμβόλαιο

 Θα γράφουμε που και που μερικές συντομες και σκόρπιες σκέψεις. Άσχετα από το αν ξέρουμε κάποια γεγονότα ή οχι καλό ειναι να μοιραζόμαστε σκ...