web radio

00:00:00

01/06/22

ΕΟΚ Λιόλιος και κάποιες προτάσεις


 

Χαιρετώ την παρέα. Ένας φίλος της εκπομπής ο Δήμητρης Κρίσιλιας μου έστειλε κάποιες σκέψεις του για το Ελληνικό μπάσκετ. Τις διάβασα, μου άρεσαν και επειδή ακόμα και αν σε κάποιες μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση, σας τις παραθέτω. Φυσικά με δική του έγκριση τις παραθέτω εδώ. Να πω μονο πως σε κάποια περιφερειακά ιδρύματα όπως το ΑΕΙ Λάρισας (πρωην Τ.Ε.Ι) υπάρχει γυμναστήριο και κλειστό γήπεδο μπάσκετ για να αθλείται κόσμος. Επίσης γίνονται τουρνουά μπάσκετ και υπάρχει κανονικά γυμναστής/προπονητής. Όμως όλες αυτές οι απόψεις ειναι ενδιαφέρουσες και ίσως μια καλή αφορμή να ξεκινούσε η συζήτηση.


α) Θα μπορούσε να γίνει ένα πανεπιστημιακό πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ελλάδα προκειμένου όσοι σπουδαστές θέλουν να ακολουθήσουν και μία πορεία στο μπάσκετ να την πραγματοποιήσουν. Δηλαδή, να συνδυάζουν τις σπουδές τους σε συνδυασμό με το μπάσκετ. Με αυτόν τον τρόπο, και θα υπάρχουν καλοί παίχτες, αλλά επίσης θα έχουν εξασφαλισμένη μία σταδιοδρομία μετά την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση στο μπάσκετ. Βέβαια, σε ένα επόμενο επίπεδο θα μπορούσε να γίνει και ένα πανευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, κατά τα πρότυπα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

β) Εφ' όσον ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Βαγγέλης Λιόλιος, θέλει να κάνει την Α2 κατηγορία μπάσκετ την κατηγορία των Ελλήνων, δηλαδή την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται η Καρδίτσα, το Ψυχικό, το Μαρούσι, ο Πανερυθραϊκός και άλλες ομάδες, γιατί να μην προβάλλονται όλοι οι αγώνες της Α2 κατηγορίας μέσω της τηλεόρασης ή ακόμη και του Διαδικτύου; Θα είναι μία ευκαιρία το ελληνικό φίλαθλο κοινό και όχι μόνο να παρακολουθήσει αγώνες ''ρομαντικού'' χαρακτήρα, δηλαδή αγώνες στους οποίους αγωνίζονται άτομα που τους ενδιαφέρει ως επί το πλείστον το άθλημα αυτό καθ' αυτό. Και γ) Επειδή η Γερμανία διεξάγει το φιλικό τουρνουά Άλμπερτ Σβάιτσερ παγκόσμιας γεωγραφικής κλίμακας, που αφορά εφήβους έως και 18 ετών, η Τουρκία διεξάγει το δικό της φιλικό τουρνουά παγκόσμιας γεωγραφικής κλίμακας που αφορά παίδες έως και 16 ετών, προτείνω η Ελλάδα να διεξάγει το δικό της φιλικό τουρνουά παγκόσμιας γεωγραφικής κλίμακας που θα αφορά νέους άνδρες έως και 20 ετών. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει και μία πάρα πολύ καλή παράδοση στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης Νέων Ανδρών. Άλλωστε, αυτά τα παγκόσμια φιλικά τουρνουά διεξάγονται επειδή δεν υπάρχουν παγκόσμια κύπελλα που να έχουν ηλικιακά όρια μέχρι εκείνες τις ηλικίες.


Ελπίζω να σας άρεσαν/προβλημάτισαν...


No comments:

Post a Comment

Αφήστε σχόλιο

Λευτέρης Μαντζούκας συμβόλαιο

 Θα γράφουμε που και που μερικές συντομες και σκόρπιες σκέψεις. Άσχετα από το αν ξέρουμε κάποια γεγονότα ή οχι καλό ειναι να μοιραζόμαστε σκ...